Skip to main content

Gallant: Tajomný a podmanivý príbeh s krásnou temnou atmosférou

Tajomný a podmanivý príbeh s krásnou temnou atmosférou o dievčati, ktoré hľadá svoju minulosť a nachádza seba.

Olivia Priorová je sirota, ktorá celý svoj doterajší život strávila v neprívetivej dievčenskej škole, kde čelí prísnemu vedeniu vychovávateliek aj šikane ostatných dievčat. Olivia je iná ako ostatné, je nemá. Lepšie povedané, je úplne bez hlasu.

Olivia nepozná svoju minulosť, svoje korene. Jediné čo má, je záhadný denník jej matky, ktorého obsah pozná naspamäť, no stále jej jeho slová nedávajú zmysel.

Všetko sa zmení, keď jedného dňa príde list, ktorý ju pozýva do domu s menom Gallant, ktorý má byť jej domov. Na tomto mieste nachádza zvyšky svojej rodiny a stopy po jej predkoch. Odhaľuje viac z minulosti svojej matky a tým aj svojej vlastnej.

Príbeh je tajomný a ponurý, hrá sa so životom a smrťou, jedno prechádza do druhého, prelínajú sa. Jeden dom v dvoch svetoch. A dievča, ktoré patrí do oboch. Nie je superhrdinka, robí chyby. Výnimočné, obyčajné dievča, ktoré nemá nič, iba odhodlanie. A seba.

V tejto knihe rozhodne nehľadajte vypäté situácie, akciu, či epické boje. Nie je to ani fantasy, ktoré vás ohúri prepracovaným dejom a množstvom namakaných postáv. Ak však milujete gotické príbehy s takou tou správne mrazivou atmosférou, ak sa radi ponárate do prežívania jednej postavy, ak vám neprekáža postupné, mierne plynutie deja, bude to to pravé čítanie pre vás.